Particularitati lecuitoare

Cura cu capsuni pentru sanatatea copiilor




O cura de capsune este sanatoasa si acceptata chiar si de cei mai mofturosi copii.


In plus, are efecte imediate impotriva oxiurilor care, netratati, afecteaza tesutul hepatic, intarzie procesul de crestere si scad pofta de mancare.

O cura cu capsuni presupune sa mancati pana la 500 grame de fructe proaspete dimineata pe stomacul gol, fiind recomandat ca pana la masa de pranz sa nu mai mancati nimic.

Cura cu capsuni poate fi tinuta oricat de mult, si nu numai de catre copii, ci si de adulti, fiind un excelent remediu pentru detoxifierea organismului.





Capsunele in cosmos


Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională testeaza  soiurile de căpşuni in  conditii cosmice.
Experimentele  cu plante în spaţiu nu sunt pentru prima datăAstronautii au fost în măsură să crească salata verde, dar fara gust. Acum a venit rândul şi la  căpşune, care nu au nevoie de lumină multă, astfel încât - staţie spaţială este destul de potrivit ca o grădină de bucătărie.
Dintre toate soiurile care astronautii au încercat să crească, unul  singur sa dovedit a fi bun  soiul Seascape "spaţiu", deoarece acesta a facut  fructe mari şi dulci.  Si planta in sine   necesită o întreţinere minimă. 
De fapt, scopul  oamenilor de ştiinţă - este de a crea un sistem complet autonom de  creştere a alimentelor , pregătirea acestora şi eliminarea deşeurilor.Capsuna -  este doar o parte a obiectivului, dar care  îndeplineşte deja cerinţele pentru cheltueli minime si  deseuri putine.  Căpşunele  au cel mai mic ciclu, în timp ce la  majoritatea  fructelor ciclul este de  până la 6 luni,  între înflorire şi a roada.
Capsuna  este considerată ca o   "maşină de legume" in spatiu, care va fi o sursă de produse proaspete suplimentare. Acest grup va include salata verde,ridichia si rosiile.




Balsam de par din capsuni

Daca doriti un par lucios si matasos,acesta este reteta :
Ingrediente :
- 8 capsuni proaspete
- 1 lingura maioneza
Amestecati bine ingredientele si masati parul umed.Acoperiti cu o boneta de dus si un prosop cald.Se lasa sa stea pe par cel putin 10 minute,apoi spalati-l cu sampon ca de obicei.



Beneficiile căpşunelor asupra pielii



1. Pentru piele: cel mai simplu exfoliant cu căpşuni

Căpşunile conţin alfa-hidroxi acizi care ajută la o exfoliere perfectă a pielii. Ce trebuie să faci? Taie căpşuna în două şi masează-ţi faţa cu o jumătate de căpşună. Lasă să acţioneze câteva minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Faţa ta va fi catifelată şi vizibil mai curată.

2. Pentru ten: mască anti-îmbătrânire şi hidratantă

Amestecă 3-4 căpşuni cu 1 lingură miere de albine, 2 linguri iaurt şi o jumătate de banană. Aplică această pastă pe faţă şi gât, evitând zona din jurul ochilor. Timp de acţionare: 10 minute, după care se îndepărtează cu ajutorul dischetelor demachiante îmbibate cu puţină apă.

3. Pentru picioare: exfoliant cu căpşuni

Amestecă 5 căpşuni cu 2 linguri ulei de măsline şi cu 1 linguriţă sare grunjoasă. Masează tălpile cu această compoziţie, lasă să acţioneze 5 minute şi clăteşte cu apă.

5. Pentru cearcăne şi pungi sub ochi: felii de căpşuni

Taie câteva felii de căpşuni şi pune-le pe ochi. Lasă-le 10 minute să acţioneze, după care spală ochii şi aplică o cremă hidratantă pentru ochi.

6. Pentru acnee: mască anti-acnee cu căpşuni

Pisează cu furculiţa 5-6 căpşuni, amestecă-le cu 1 lingură de smânânăsau iaurt simplu şi câteva picături apă de trandafiri. Aplică masca pe faţă, lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă.

7. Pentru tenul gras: mască hidratantă cu căpşuni

Amstecă părţi egale de piure de căpşuni cu iaurt simplu, aplică masca pe faţă, las-o să acţioneze 10 minute, după care clăteşte cu apă din abundenţă.

8. Loţiune tonică pe bază de căpşuni

Amestecă suc de căpşuni cu câteva picături de apă de trandafiri, aplică pe o dischetă demachiantă şi şterge tenul pentru a îndepărta impurităţile.
 



Beneficii si masti cu capsuni – Despre capsuni ce poate nu stiai


Pentru ca suntem in sezonul capsunilor, dupa ce m-am rasfatat cu un castron plin de niste capsuni rosii, zemoase si rotofeie, m-am gandit sa va dezvalui cateva lucruri pe care le-am aflat prin documentare despre aceste fructe frumoase la privire si placute gustului, capsunile. Sa aflam impreuna lucruri pe care poate nu le stiai despre capsuni si de beneficiile pe care le pot aduce acestea si nu in ultimul rand cateva masti pentru ten pe baza de capsuni.
Capsunile sunt dupa parerea mea unele dintre cele mai delicioase fructe de pe pamant. Exista mai multe soiuri cu diferite culori, forme si arome si se spune ca Statele Unite ar detine suprematia printre marii cultivatori de capsuni. Dar, te-ai intrebat de unde vine numele de capsuni? Se spune ca numele ar veni de la practica de a asterne (strew) paie in jurul plantelor de capsuni in crestere.
Capsunile fac parte din familia Rosaceae si sunt singurele fructe cu seminte pe suprafata exterioara. Alte fructe au semintele in interiorul acestora. Stiti cate seminte poate avea o singura capsuna? …Poate avea pana la 200 de seminte mici.
Cum capsunile sunt sarace in grasimi si calorii, dar cum sunt bogate in vitamina C, fibre, acid folic si potasiu, le inscriu cu succes pe lista fructelor care pot aduce beneficii corpului omenesc. Acestea ajuta la absorbi nutrientii si inhiba productia de colesterol in ficat. De asemenea, este benefic pentru a stabiliza nivelul de glucoza din sange in organism.
Se pune ca acestea pot reduce riscul de a face cancer, atacuri de inima si accidente vasculare celebrale, capsunile fiind printre primele 8 alimente cunoscute cu aceste proprietati. De asemenea, consumul de capsuni ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice.
Sucul proaspat de capsuni ajuta la reducerea febrei, iar in combinatie cu miere poate reduce orice inflamatie.
Un alt beneficiu pe care poate nu-l stiati este acela ca sucul de capsuni calmeaza arsurile solare.
Capsunile contin cantitati mari de antioxidanti, care ajuta organismul in neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Ele ajuta, de asemenea, organismul pentru a repara tesuturile deteriorate din organism.
Acesti antioxidanti au proprietati anti-inflamatorii. Prin urmare, cei care suferă de artrita reumatoida si osteoartrita ar trebui sa aiba in dieta lor zilnica capsunile. facă acest lucru boabe minunat o parte din dieta lor zilnică.
Acid folic prezent in capsuni stimuleaza productia de celule rosii din sange si intarzie debutul bolii Alzheimer .
Am ajuns si la capitolul cu siguranta interesant pentru sexul frumos si poate nu numai… proprietatile capsunilor asupra tenului… Cercetarile au aratat ca capsunile au proprietati anti-imbatranire. Substantele nutritive prezente in capsuni hranesc celule corpului si intarzie efectele legate de varsta. Iata si cateva masti de capsuni pentru cei interesati si atenti cu frumusetea lor…
Masca cu capsuni pentru ochi umflati – Fie ca ai lucrat noaptea pana tarziu, fie ca ai petrecut cine stie pe unde, dar te chinuie niste ochi umflati si iritati, iata ca o felie de capsuna aplicata sub ochii tai timp de 10 minute, te va ajuta sa-ti linisteasca problema.
Masca cu capsuni pentru acnee – Multi dintre noi ne confruntam cu gasirea de solutii pentru a scapa de acnee. Exista o solutie eficienta pentru unii… Se amesteca o jumatate de cana de capsuni cu o lingura de smantana si se adauga cateva picaturi de apa de trandafir. Se aplica pe pielea afectata si se lasa timp de 10 minute. Se indeparteaza masca cu apa calda si vei vedea schimbarea.
Masca cu capsuni pentru ten gras – Se compina in parti egale capsuni proaspete si iaurt simplu. Se intinde amestecul pe fata, iar dupa 10 minte se spala, iar pielea ramane una catifelata si hidratata.
Masca cu capsuni si smantana – Se amesteca bine jumatate de cana de capsuni cu o lingura de smantana si se aplica amestecul pe piele. Se lasa 20 de minute si apoi se spala cu apa calduta. Aceasta crema elimina celule moarte si murdaria din piele, si de asemenea, hidrateaza pielea.
Masca cu capsuni, smantana si miere – Nu fiti tentati sa mancati aceasta masca.. Amesteca cateva capsuni zemoase cu o lingurita de smantana si o lingurita de miere, iar apoi aplica acest amestec pe fata curata si lasa-l sa se usuce. Se spala apoi si vei observa rapid ca ramai cu o piele frumoasa si catifelata.
Scrub pentru piciore cu capsuni – De multe ori picioare au nevoie de o ingrijire suplimentara, fie ca e vorba de vara sau de iarna picioare sunt cele mai solicitate, fie de tocuri, fie de mersul in exces pe jos. Acest scrub cu capsuni poate fi un beneficiu pentru picioare… Amesteca 7-8 capsuni cu 2 linguri de ulei de masline si o lingurita de sare mare. Maseaza cu aceasta pasta picioarele timp de 20-30 de minute, apoi clateste cu apa calda si vei vedea singura efectele benefice.
Deci, multe minuni se poate face de catre aceste de fructe mici si rosii, nu?
Poate un alt lucru pe care nu-l stiati despre capsuni ar fi acela ca acestea ajuta la eliminarea tartrului. Acidul prezent in capsuni este foarte eficient in eliminarea tartrului, iar in plus imbunatateste sanatatea gingiilor.
Capsunile mai sunt asociate de multe ori cu dragostea. Unii considera capsuna ca fiind un simbol al Zeitei Iubirii. In timpuri de demult, tineri casatoriti erau serviti cu capsuni. In perioada medievala pe altarele bisericilor erau pictate desene cu capsuni pentru a simboliza dreptatea. La fel, unii mai cred ca taierea unei capsuni in doua si impartirea acesteia cu sexul opus poate face ca cei doi sa se indragosteasca.
Se spune ca cei care iubesc capsunile sunt de fel deschisi si iubitori de distractie, iar in timp cei carora nu le plac capsunile sunt niste ciudati si inchisi…. Tu ce spui? Sigur tie iti plac capsunile, nu?



Capsunile intaresc oasele si nervii

Capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, B1, B6, antioxidanti si acid folic. „Vitaminele B sunt utile in regenerarea tesuturilor, iar acidul folic mentine unghiile si parul sanatoase. Mai mult, acidul folic este recomandat gravidelor pentru dezvoltarea fatului”, explica Lygia Alexandrescu, nutritionist la Clinica Natural silhouette din Bucuresti. Vitamina C mentine pielea sanatoasa si are un rol important in vindecarea ranilor si arsurilor. Capsunile mai contin fier, calciu si magneziu, minerale care intaresc oasele, dintii, sistemul nervos si asigura oxigenarea celulara. „Este bine sa mananci capsuni si pentru ca te hidrateaza, ele continand apa in proportie de 90a”, mai spune Lygia Alexandrescu. In plus, capsunile nu ingrasa, deoarece contin un numar mic de calorii. Singurul dezavantaj al acestor fructe este ca pot fi alergenice, mai ales la persoanele predispuse. De aceea, copiii mai mici de 4 ani nu trebuie sa consume capsuni. Dupa aceasta varsta, fructele li se dau micutilor in cantitati foarte mici. Pentru ca sunt bogate in compusi numiti salicilati, capsunile nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina, produs ce contine o substanta asemanatoare, acid acetilsalicilic.



Proprietăţi terapeutice

Căpşunele conţin hidraţi de carbon, săruri de potasiu, fosfor, sodiu, calciu şi fier, vitaminele A, B1 şi B2. Sînt o sursă excelentă de enzime, săruri minerale şi vitamine. Dar, consumate în cantitate mare, pot produce indigestii sau alergii. Sucul de căpşune este indicat în afecţiuni hepatice, ale sistemului nervos şi în reumatism. Se bea, timp de 10 zile, după micul dejun, cîte un pahar de suc proaspăt, preparat astfel: 200 g fructe bine spălate şi zvîntate se storc prin tifon, iar sucul obţinut se îndulceşte cu 5 g zahăr şi se consumă imediat. Gelatina din suc de căpşune este indicată în gastrite, ulcer, hepatite, ciroză, litiază biliară şi ateroscleroză. Pentru prepararea gelatinei sînt necesare 250 g fructe proaspete, 20 g zahăr, 1,5 foi de gelatină şi 75 ml apă. Se extrage sucul din căpşune, iar resturile se fierb cu 50 ml apă şi se strecoară. În jumătate din lichidul fierbinte rezultat se dizolvă gelatina înmuiată în apă rece, se amestecă bine şi se dă la rece.
Căpşunele sînt fructe ideale în regimurile de slăbit. Au un gust delicios, sînt săţioase şi conţin peste 50 de substanţe valoroase pentru organismul uman. Mai sînt recomandate pentru buna funcţionare a inimii şi a circulaţiei sanguine şi menţin elasticitatea vaselor. În 500 de căpşune (de mărime medie) se găsesc doar 100 de calorii. În acelaşi timp, căpşunele favorizează producerea de globule roşii, stimulează metabolismul şi cresc capacitatea de ardere a grăsimilor. În afară de aceasta, glucidele din căpşune sînt formate, în principal, din fructoză, sorbitol şi xilitol, substanţe care ajung foarte lent în sînge, ceea ce înseamnă că nivelul glucidelor şi cel al insulinei rămîn în limite normale şi nu se produce aşa-zisa "criză de foame".


Căpşunele pot ajuta la prevenirea cancerului

Un studiu preliminar arată,  ca unele substanţe din compoziţia căpşunelor pot ajuta persoanele care au un risc de cancer esofagian să prevină această boală.
Cercetătorii de la Universitatea din Ohio au făcut un studiu pe un eşantion de câteva zeci de persoane, femei şi bărbaţi, cu leziuni precanceroase ale esofagului, cărora li s-au dat căpşune congelate. În urma rezultatelor obţinute, s-a constatat că aceste fructe pot încetini progresia leziunilor precanceroase.

Un agent cauzator de cancer, cunoscut sub numele de N-NMBA, este în legătură cu cancerul esofagian, iar "căpşunele credem că pot inhiba activarea acestui agent", a declarat cercetătorul dr. Chen Tong.

Aceşti agenţi cauzatori de cancer se găsesc şi în unele alimente, precum legume murate, bacon prăjit sau fumul de ţigară. 

De cealaltă parte, vitaminele, acidul folic şi mineralele din căpşune se numără printre substanţele care pot avea efect preventiv împotriva cancerului

Комментариев нет:

Отправить комментарий