Recete din capsune


Shake cu capsuni si ananas



Ingrediente:
1 cana capsuni 1 cana lapte
1/2 cana bucati mici de ananas 
1/2 cana iaurt degresat
1 lingurita zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
4 cuburi de gheata
Preparare:
Toate ingredientele, mai putin gheata, se pun in blender si se mixeaza pana devin o pasta fina. Se adauga apoi cuburile de gheata si se mixeaza iar, pana se ingroasa pasta.


    

Mar, capsuni si piersici


Ingrediente:
  • 1 mar dulce, curatat de coaja si de samburi, taiat in cubulete
  • 1 piersica, curatata si taiata in bucati
  • 75 g capsuni, taiate in sferturi
  • 1 lingura orez pentru bebelusi
Mod de preparare:Puneti fructele intr-o oala,acoperiti cu un capac si lasati-le sa fiarba la foc mic cam 5 minute. Transferati-le in blender si faceti-le piure. Daca piureul este prea lichid, puteti adauga putin orez pentru bebelusi.
  




Parfait de capsuni cu sos de portocale


Ingrediente: 500g capsuni, 200g zahar, 4 galbenusuri, 400ml frisca, 2 portocale, 1 lingura rasa de amidon.

Mod de preparare: 
Se curata capsunile, se paseaza si se presara cu 100g zahar. Se bat galbenusurile cu 75g zahar pe baie de apa calda. Se ia vasul de pe foc si se amesteca crema pana se raceste. Se adauga 400g piure de capsuni. Se bate frisca si se pune in crema. Se tapeteaza cu folie o forma de chec. Se asaza 1/3 din crema si se da la congelator 20-30 min. Se scoate, se adauga restul de piure de capsuni si de crema si se da din nou la congelator ptr. 4 ore. Se spala portocalele cu apa fierbinte si se sterg. Se taie fasii coaja de la o portocala si se rade coaja de la a doua. Se storc ambele fructe. Se dau in fiert sucul si coaja de portocala cu restul de zahar si amidon. Se amesteca pana se racesc. Se rastoarna parfait-ul de capsuni si se taie felii. Se serveste cu sos de portocale alaturi.





Spumă de căpşuni


Ingrediente: 
500 gr.căpşuni coapte    
3 albuşuri
o ceaşcă zahăr pudră
 
Timp de preparare: 
1 ora (complexitate redusa) 

Mod de preparare:
Căpşunile se curăţă de codiţe,se spală bine sub jet de apă rece şi se lasăla scurs.
Între timp se bat cu mixerul albuşele cca.4 min.după care se adaugă zahărul pudră şi se mai bat la viteză mare până când spuma se întăreşte.
Se adaugă căpşunile zdrobite,se amestecă uşor şi se pune spuma la frigider pentru o oră.Se serveşte rece.
Pofta Buna!
  



Inghetata din capsune



Preparare: 5-10 minute,                                          
Plus 4-6 ore pentru congelare
Se obtin 4 portii
O portie contine: 
Calorii 198
Glucide 29 g
Proteine 8 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 4 g)
Ingrediente
450 g capsuni, curatate
4 linguri miere
1 lingurita suc de lamaie
Cateva picaturi esenta de vanilie
500 g iaurt degresat
Ornare: 4 capsuni
Preparare
1. Se pun capsunile intr-un storcator de fructe sau blender, cu mierea, sucul de lamaie si esenta de vani­lie. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga iaurtul si se bate compozitia.
2. Se pune compozitia intr-un vas de plastic pentru congelator, se acopera cu un capac si se lasa la congelat 4-6 ore, batand compozitia cu un mixer dupa 2 ore si apoi din ora in ora, pana cand ingheata. Se poate congela si intr-un aparat special pentru inghetata, respectand recomandarile producatorului.
3. Se serveste in boluri mici pentru desert si se orneaza fiecare castronas cu o capsuna proaspata.

Комментариев нет:

Отправить комментарий